Inici Altres Activitats, Tallers i Teràpies Tapping

Aula Virtual AD's Escola

Subscriu-te al butlletí!

Rebràs un butlletí mensual amb l'oferta d'activitats i tallers que duem a terme a AD's ESCOLA.

 

Al subscriure't acceptes la nostra política de protecció de dades.

Col·laborem amb:

 

 

Centre membre del
PROGRAMA PHILIPPUS
Real Centre Universitari
Escorial-María Cristina

Centre de pràctiques de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

AD's ESCOLA al Facebook

I ara també segueix-nos al Twitter

Tapping

Què és el Tapping i en quines situacions el podem aplicar?

S'anomena Tapping la tècnica energètica que consisteix a eliminar els bloquejos del nostre sistema estimulant els meridians d'acupuntura mitjançant suaus copets, a mesura que el pacient s'enfoca en el problema a tractar.

El Tapping va néixer als anys 90 als Estats Units com EFT (Emotional Freedom Techniques, en català Tècniques d'Alliberament Emocional) i sorgeix de la base teòrica que qualsevol malestar emocional o físic està causat per una disfunció energètica. Des d'aquesta persepectiva, el Tapping permet tractar tot tipus de malalties i disfuncions: dolor emocional, estrès posttraumàtic, pors, fòbies, pànic, ansietat, inseguretat, ira, culpa, rancor, estrès, compulsió, addiccions, apatia, depressió, mal de cap, dolor físic en general i al·lèrgies.

La seva aplicació també contribueix a la millora del benestar vital en general, a la sensació de control en la nostra vida i com a eina d'introspecció i meditació.

Com es desenvolupa una sessió de Tapping?

Les sessions de Tapping tenen una durada aproximada d'una hora, incloent l'entrevista prèvia en la qual la persona defineix i concreta el tema a tractar. A continuació el terapeuta de Tapping exerceix uns cops suaus amb les puntes dels dits a dotze meridians d'acupuntura, alhora que la persona orienta la seva atenció en l'emoció sobre la qual es treballa.

La persona que rep una sessió de Tapping és conscient de la seva millora des de la primera sessió; els resultats són objectivament mesurables des d'un inici ja que es va avaluant contínuament el grau de la problemàtica.

En què es basa el Tapping?

Segons el Tapping, la causa de totes les emocions negatives resideix en el sistema energètic del cos. La ciència mèdica occidental ha tendit a enfocar sobre la naturalesa química del cos i no ha parat molta atenció a aquests subtils, però poderosos, fluxos energètics fins fa uns pocs anys: els nostres cossos tenen una naturalesa profundament elèctrica i energètica. El dolor viatja a la velocitat de l'electricitat i és per això que ho sentim tan ràpidament. Els missatges el+ectrics flueixen constantment a través del nostre cos per mantenir-lo informat del que passa.

Fa al voltant de 5.000 anys, els xinesos van descobrir un sistema complez de circuits d'energia que circulen a través del cos. Aquests circuits d'energia, que s'anomenen meridians, constitueixen l'eix central de les pràctiques orientals de salut i formen la base de l'acupuntura moderna, a més d'altres tècniques de curació. Des del Tapping s'enfoca sobre la veritable causa del malestar: un trastorn en el sistema energètic del cos. Així, pressionant suaument sobre els meridians es desbloqueja el sistema energètic i es restableix el benestar psicològic i físic de la persona.