Inici Constel·lacions Familiars

Aula Virtual AD's Escola

Subscriu-te al butlletí!

Rebràs un butlletí mensual amb l'oferta d'activitats i tallers que duem a terme a AD's ESCOLA.

 

Al subscriure't acceptes la nostra política de protecció de dades.

Col·laborem amb:

 

 

Centre membre del
PROGRAMA PHILIPPUS
Real Centre Universitari
Escorial-María Cristina

Centre de pràctiques de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

AD's ESCOLA al Facebook

I ara també segueix-nos al Twitter

Constel·lacions Familiars

Les Constel·lacions Familiars són un mètode de resolució de conflictes que alhora permet comprendre l'abast, profunditat i arrelament que aquests tenen. S'hi pot treballar i resoldre qualsevol tipus de conflicte personal, familiar, de treball o de relacions.

Formació en Constel·lacions Familiars. AD's ESCOLA

Han estat creades per Bert Hellinger. En aquest treball integra la seva experiència de vida conjuntament amb amplis i profunds coneixements que provenen de diferents àmbits de la psicoteràpia, la filosofia i la teologia.

Mostren que la família és un sistema en el qual s'originen molts dels conflictes que viu la persona, i enfoca directament la seva resolució. El mètode és tan efectiu com sorprenent i aporta una compresió, una visió i uns coneixements nous sobre les dinàmiques de les relacions i els conflictes.

Al 1995 Bert Hellinger va començar a divulgar el seu treball, i avui aquest treball ja s'ha estès des d'Alemanya fins a la Xina, Sud-Amèrica, Sud-Àfrica, Austràlia i EUA, tot passant per Europa i molts altres països, degut segurament a la profunditat i novetat amb les que enfoca els conflictes i també a la facilitat amb la que es manifesten les solucions que aporta.

És una tècnica que contribueix a que la persona trobi el seu lloc en el món, en el treball i en les relacions. I contribueixen també a generar més consciència, comprensió, empatia i maduresa davant la vida i les relacions.

Formació en Constel·lacions Familiars. AD's ESCOLA

FORMACIÓ UNIVERSITÀRIA, TALLERS, GRUPS DE TREBALL I SESSIONS INDIVIDUALS

Les Constel·lacions Familiars i Sistèmiques són un coneixement que es pot utilitzar tant en l'àmbit terapèutic com en la prevenció i resolució de conflictes. Ens permet conèixer-nos més i millor a nosaltres mateixos i desenvolupar les nostres potencialitats.

A AD's ESCOLA portem des del 2003, data en la qual vàrem inaugurar, treballant amb aquesta eina en diferents àmbits i modalitats:

TALLERS DE GRUP: per a resoldre conflictes tant personals, com familiars, laborals, de relació i fins i tot de salut.

TALLERS DE CREIXEMENT PERSONAL: on es treballa en tots els àmbits de la persona (naixement, infantesa, adolescència, família, sexualitat, parella, vida/mort, salut/malaltia, gestió emocional, treball, prosperitat i felicitat). Permeten superar reptes personals, solucionar conflictes, transformar la vida cap al que un vol, aporten la maduresa personal, coneixements i desenvolupament de les pròpies potencialitats. És una vertadera ESCOLA DE VIDA.

SESSIONS INDIVIDUALS: per a treballar amb els conflictes personals o potenciar el propi desenvolupament.

FORMANT PROFESSIONALS DE CONSTEL·LACIONS: Titulació d'Expert Universitari amb 60 crèdits, per a persones que vulguin incorporar a la seva pròpia formació professional (psicòlegs, advocats, educadors socials, mestres, metges, terapeutes...) i també persones que vulguin fer de les Constel·lacions Familiars la seva professió.

FORMACIÓ EN CONSTEL·LACIONS EDUCATIVES i/o PEDAGOGIA SISTÈMICA: Aquesta eina aporta coneixement i elements que faciliten tant l'aprenentatge en els alumnes com l'organització dels centres educatius i les relacions en tota comunitat o organització educativa. Titulació de Màster Universitari en Intervenció Sistèmica i Coaching Sistèmic de la Universitat de Barcelona (60 crèdits).

Exemple d'una situació que és viscuda de manera conflictiva pel client o usuari i de com es manifesta la solució a traves de la constel·lació:

Conflicte: El client no se sent present i implicat en la relació de parella. Demana sentir-se més present. La constel·lació mostra des d'un inici que el noi no pot mirar la seva parella. En el transcurs de la constel·lació es mostra que hi ha uns fets de guerra en la vida de l'avi que l'han portat a no estar present com a pare en la relació amb el seu fill (el pare del client). I això comportava que el fill estigués pendent de la relació amb el pare i poc disponible i present en la relació de parella. Un cop això es treballa, en el si de la constel·lació es pot visualitzar com l'avi guanya en força, ocupa el seu lloc i el pare es sent més present i disponible pel fill i aquest per la parella.

Una Constel·lació és una representació que permet identificar la causa sistèmica de fons que ha donat lloc a una situació determinada. És com un psicodrama sobre la situació que permet anar obrint i identificant les dinàmiques ocultes que han portat a la situació conflictiva.

S'hi pot treballar qualsevol tema o situació viscuda com a conflicte, com pot ser una mala relació amb la mare o amb la parella o fill... o també una malaltia o un trastorn més psicològic com un dèficit d'atenció o TDAH o trastorn de conducta. A vegades hi ha situacions personals o familiars que necessiten un treball més continuat i d'altres que amb una sola constel·lació s'aconsegueixen molts canvis positius.

És bonic veure com les dinàmiques familiars i personals es van resolent i com algú o una família que vivia dificultats, dolor i incertesa ha canviat la situació i s'està vivint unió, harmonia i pau i fins i tot a vegades prosperitat!