Inici Formació en Constel·lacions Familiars

Aula Virtual AD's Escola

Subscriu-te al butlletí!

Rebràs un butlletí mensual amb l'oferta d'activitats i tallers que duem a terme a AD's ESCOLA.

 

Al subscriure't acceptes la nostra política de protecció de dades.

Col·laborem amb:

 

 

Centre membre del
PROGRAMA PHILIPPUS
Real Centre Universitari
Escorial-María Cristina

Centre de pràctiques de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

AD's ESCOLA al Facebook

I ara també segueix-nos al Twitter

Formació en Constel·lacions Familiars

Treballem amb Constel·lacions Familiars i Sistèmiques des del 2000!

Presentació

Les Constel·lacions Familiars i Sistèmiques, nascudes de la mà de Bert Hellinger, ens mostren les profundes connexions i lleialtats de les persones amb els seus sistemes familiars i ens ofereixen un mètode d'autoconeixement, desenvolupament personal i de resolució de conflictes tant personals com de relació.

El treball de Bert Hellinger s’està mostrant com una de les aportacions més importants a nivell filosòfic, terapèutic i educatiu d’aquest segle. Aquesta mirada transgeneracional i aquest mètode de treball estan contribuint a resoldre molts dels conflictes familiars, laborals i personals, així com problemes de les organitzacions i empreses.

Carmen Boix i Casas

És un treball profund i delicat, trascendent, tant a nivell personal com a nivell transpersonal. S’endinsa en les ferides profundes i antigues dels sistemes i de l’ànima familiar de la persona i per tant és capaç d’aportar grans transformacions i solucions a conflictes de relació i de vida.

Una bona part de la formació està dedicada al treball personal de l’alumne, perquè pugui endinsar-se en el seu propi procés sistèmic familiar i personal i així sigui capaç de generar en si mateix un estat de benestar, maduresa personal, pau i profunditat interior.

És necessari que el terapeuta estigui en una actitud d'acceptació plena davant de l’evidència que la vida i les coses són com són. Això significa l’acceptació del món i de la vida amb la seva alegria i tristesa, salut i malaltia, dolor i alliberació, amb la seva llum i ombra i amb la vida i la mort.

Quan el terapeuta és capaç de generar aquesta actitud d’acceptació i assentiment al món i a la seva realitat tal com és, comença a emergir en ell una serenitat i una intenció amorosa sense pretensions de poder, sense pors i amb humilitat. Aquesta actitud terapèutica, amorosa i assertiva, és la que permet guiar la Constel·lació de manera que els principis ontogenètics (Ordres de l’Amor) flueixin en el sistema trobant equilibri i benestar.

La Formació s'estructura en un sol curs molt intensiu. S'hi pot accedir després d'haver completat el Grup de Treball Personal - Introducció a les Constel·lacions Familiars i Sistèmiques o havent efectuat una formació prèvia en Constel·lacions Familiars o un Màster en Pedagogia Sistèmica i havent fet un treball personal en Constel·lacions. En aquests darrers casos s'efectua una entrevista personal i una avaluació de nivell. Si no es té el nivell previ necessari, es demana l'assistència a tallers extres o la realització de treballs complementaris.

Dirigida a

 • Persones que, amb una formació professional, vulguin incloure o formar-se en aquest mètode de treball (psicòlegs, mestres, terapeutes de Gestalt, PNL, treballadors socials, pedagogs, consultors d'empresa, jutges, mediadors, advocats, metges, infermers, personal sanitari).
 • Persones amb interès d'augmentar la comprensió de si mateixes i dels seus éssers estimats i vulguin comprendre la naturalesa sistèmica de les relacions, la força de la xarxa familiar i els sistemes, i incloure aquest mètode en el propi àmbit laboral o de vida.
 • Aquelles persones que vulguin treballar professionalment amb Constel·lacions.

Objectius

A nivell personal:

 • Treball personal i amb el propi sistema familiar a fi de conèixer-lo i conèixer-se, acceptar-lo i acceptar-se, trobar el propi lloc i generar la força interior que permet co-crear des del coneixement dels ordres dels sistemes tot generant relacions de benestar.

Les persones transferim de manera inconscient els assumptes personals no resolts als nostres àmbits de relació, incloent-hi el professional. És per això que en la Formació en Constel·lacions hi incloem el treball personal, perquè quants més temes propis el professional ha pogut identificar, concienciar, treballar i resoldre, millor pot acompanyar a les persones des de la relació professional d'ajuda.

A nivell professional:

 • Aprendre i aprofundir en el coneixement dels sistemes i subsistemes humans (familiars, laborals, organitzacionals, socials, etc.).
 • Familiaritzar-se amb els ordres de l'amor i la força de la reconciliació.
 • Generar en un mateix una actitud terapèutica de consciència, acceptació, comprensió, serenitat, humilitat i quietud interior.
 • Generar capacitat de comprensió empàtica i d’identificació del que pot ajudar o no al client en un moment determinat.
 • Capacitar a professionals perquè puguin incorporar en el seu treball les Constel·lacions Familiars i Sistèmiques.
 • Formar a professionals perquè puguin exercir professionalment a través de les Constel·lacions Familiars i Sistèmiques.

Temporització

La Formació consta d'un curs lectiu semipresencial que es compon d'onze mòduls mensuals de setembre a juliol que es realitzen en cap de setmana.

Horari:

 • Divendres: de 17'30 a 22'00 hores
 • Dissabtes: de 9'30 a 20'30 hores
 • Diumenges: de 9'30 a 14'30 hores

En el cas de dificultat de poder assistir el divendres, s'ofereixen alternatives per poder completar el programa del curs.

L'accés a l'Aula Virtual és continuat, no hi ha un horari específic i l'alumne hi podrà entrar i sortir al seu gust.

Metodologia

L’aprenentatge és a diferents nivells:

 • Vivencial: mitjançant dinàmiques, moviments sistèmics i constel·lacions.
 • Teóric: a través d'exposicions, lectures, visionats de documents videogràfics
 • Pràctiques de moviments sistèmics i constel·lacions.
 • On-line: a través de l'Aula Virtual.

La formació incideix tant en la transformació personal com en l’aprenentatge professional, perquè quantes més coses hem vivenciat i resolt, i més coses hem vist a altres resoldre, més comprensió, experiència, fortalesa, maduresa personal i competència professional anem adquirint.

Requisits per a la Certificació

 • Haver assistit a un mínim del 90% dels mòduls presencials.
 • Haver efectuat les pràctiques i el treball proposat a l'Aula Virtual.
 • Haver assistit a un mínim de 50 hores com a representant a tallers de Constel·lacions Familiars i Sistèmiques.
 • Haver completat el pagament.

Titulació

AD's ESCOLA Constel·lacions Familiars

Una vegada finalitzada la Formació i complint tots els requisists, s'otorgarà un Diploma acreditatiu de AD's ESCOLA.

El Real Centro Universitario Escorial-María Cristina, previ examen, expedeix la titulació d'Expert Universitari o Expert Professional en Constel·lacions Familiars i Sistèmiques. Aquest EU o EP, de caràcter propi, expedida en el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES o Acord de Bolonia) comporta 60 crèdits ECTS que, en ser certificats per un centre universitari poden ser convalidats* a diversos efectes: altres estudis universitaris, del mateix centre o d'un altre, ja sigui aquest nacional o estranger; concursos i promocions professionals, etc.

(*) La convalidació és una potestat del centre al qual se sol·licita.

Formació en Constel·lacions Familiars AD's ESCOLA

Podeu descarregar-vos el programa complet de la Formació.