Inici Formació en Pedagogia Sistèmica

Aula Virtual AD's Escola

Subscriu-te al butlletí!

Rebràs un butlletí mensual amb l'oferta d'activitats i tallers que duem a terme a AD's ESCOLA.

 

Al subscriure't acceptes la nostra política de protecció de dades.

Col·laborem amb:

 

 

Centre membre del
PROGRAMA PHILIPPUS
Real Centre Universitari
Escorial-María Cristina

Centre de pràctiques de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

AD's ESCOLA al Facebook

I ara també segueix-nos al Twitter

Pedagogia Sistèmica

Pedagogia Sistèmica

La Pedagogia Sistèmica neix i es nudreix de les aportacions que fa Bert Hellinger i la seva metodologia, les Constel·lacions Familiars Sistèmiques, en el camp de l’educació a través de tot el treball desenvolupat per Angélica Olvera (CUDEC –Centro Universitario Emilio Cárdenas– Mèxic), entre altres professionals de l’educació.

L’any 1999, Angélica Olvera i la institució educativa CUDEC (Centro Universitario Doctor Emilio Cárdenas) de Mèxic, es formen en la metodologia de Bert Hellinger. I inicien una experiència pedagògica pionera, fruit de l’aplicació de la metodologia de Hellinger en l’àmbit educatiu que denominen Pedagogia Sistèmica CUDEC. El treball i evolució d’aquesta metodologia s’obre pas a Catalunya, entre altres molts països, com Llatinoamèrica, Brasil o la Xina. La Pedagogia Sistèmica està tenint un acolliment i desenvolupament molt gran, implementat-se en molts centres educatius tant públics com privats, per les aportacions de facilitat i eficacia que fa tant a docents, com a tota la comunitat educativa.

L’aplicació de les aportacions de Bert Hellinger al marc educatiu, obre la porta a un nou model pedagògic que possibilita als professionals de l’educació mirar la realitat educativa com un tot, vinculant els sistemes familiars, educatius, socials, culturals i històrics, mostrant com els diferents sistemes influeixen i interactuen. Aquesta mirada, alhora, humanitza un grau més l’educació i ens mostra la importància d’una educació que inclogui el fet amorós.

Avui dia, en l’educació hi conviuen múltiples contextos familiars i culturals que generen una gran riquesa i, alhora, tenen una gran complexitat. Per això, els professionals de l’educació necessitem eines i estratègies eficaces per incloure, ordenar i gestionar tanta informació, i així poder realitzar amb coherència la nostra tasca educativa.

Aquesta mirada més àmplia, ens ofereix comprensions i solucions per fer front a les necessitats i realitats actuals a les aules: atenció a la diversitat, dificultats d’aprenentatge, dificultats d’adaptació escolar, problemes de conducta, noves estructures familiars, interculturalitat... I respon a una necessitat creixent de mirar alguns aspectes poc mirats com els camps d’informació transgeneracional i emocional, que ens ofereixen comprensions profundes i útils per acompanyar a les noves generacions cap a la vida, per millorar les relacions amb les famílies, els docents, els alumnes, així com el benestar de la comunitat educativa en general i, alhora, permet als professionals ubicar-se per fer la seva tasca, des de la fortalesa de la seva funció i del seu lloc.

Entenem la Pedagogia Sistèmica com un mirada de dins cap a fora. De lo personal, a lo familiar, a lo social. Quan un s’inicia en aquest viatge personal, identifica com és l’interior el que aporta canvis més eficients i eficaços en l’exterior. Aquesta és una de les bases més importants i de més força de la Pedagogia Sistèmica.